top of page

Julien C. H. Andersen
Et liv i tro, kærlighed og i Gud

Brasilien

 

Julien Andersen inviterer på:

Eventyrlige højdepunkter i Brasilien.
 

17 dages rundrejse med både brasiliansk og dansk rejseleder.

Afrejse august xxxx. Inkl. rejsedage i alt 19 dage.
 

På denne naturrundrejse, som er kompromisløst sammensat, er målet, at du vil opleve nogle af Brasiliens største højdepunkter, de mest fantastiske og uberørte naturscener i Amazonas samt indianere, delfiner, og kaiman-alligatorer i verdens største regnskov, der indeholder en enestående flora og fauna. Videre til Foz de Iguacú verdens største vandfald - 3 km bredt med i alt 275 vandfald og sidst juvelen over alle byer Rio de Janeiro, som er verdens smukkest beliggende by – en ren perle.
 

Nøgleord på rejsen:

-kærlighed

-uselvisk kærlighed

-fordybelse - meditation

 

1. dag – Vi mødes i lufthavnen i København et par timer før afgang. Efter check in finder vi et hyggeligt sted, får en kop kaffe eller te, og får hilst på hinanden i en hyggelig og afslappet atmosfære.

 

2. dag – Ankomst Manaus. Indkvartering på et turisthotel i centrum. Efter check in guidet gåtur rundt i byen. Vi starter med at finde en lille restaurant, hvor vi spiser en sen frokost. (Tilvalg.)

Manaus oplevede under gummiopsvinget i sidste halvdel af 19. århundrede sin gyldne storhedstid, og der blev opført både luksuriøse offentlige og private bygninger. Første stop er markedet Marcado Municipal ”Adolpho Lisboa” bygget i årene 1883 til 1897 af BAKU & BRISBIN. Det meste af byggematerialet blev importeret fra Europa, søjlerne er fra Skotland, og de farvede vinduer er i samme stil som dem, der var i ”Les Halles” i Paris. Inde i den store metalbygning finder vi det folkelige marked med masser af liv, hvor vi ser de kæmpestore fisk fra Amazonas, og nogle af Amazonas frugter.

Derefter går vi forbi Teatro Amazonas – den berømte jungle-opera, som er det største symbol på den gyldne gummiperiode. Opførelsen startede i 1884 af det italienske kompagni ROSSI & IRMÃOS, men på grund af økonomiske problemer blev teatret først indviet i 1896 af guvernør Eduardo Ribero.

Operaen har operaen i Paris som forbillede. Alt blev importeret: tagstenene er fra Frankrig, døre og trapper fra England og Italien. Ligeledes er krystallysekronerne fra Italien, og scenen og den udendørs kuppel er fra Paris. I sin stil er operaen udsøgt opført med en blanding af art nouveau, neoklassisk og barok. Alt er blevet bevaret i den gennemgribende restauration, der blev foretaget for nogle år siden.

 

Manaus er byen, der sætter sig fast på nethinden, og man glemmer den aldrig. Byen er et centrum i Amazonas, hvor både udgår til alle dele af junglen. Byen er doven, eksotisk og varm på skyfri dage. Den minder om et stykke Portugal, der er blevet glemt i junglen, tilsat lidt kultur fra Paris og andre sydlandske europæiske byer. Manaus er toldfrit område. Der kan gøres gode fund til billige penge.

Aften: Vi går ud og spiser på en Churrascaria restaurant. (Tilvalg.)

 

Dag 3 – 12: Amazonasjunglen: Amazonas eventyret består af tre dele: Rio Negro, Rio Solimöes, og en Lodge.

Dagene i Amazonasjunglen og på floden er en endeløs række af eventyrlige oplevelser for livet. De næste mange dage sejler vi på floden, tager på spændende naturvandringer ind junglen og bor i en junglelodge. Der er noget for alle aldre og interesser.

 

3. dag- Rio Negro: Indtil frokost er dagen til fri disposition i Manaus; brug evt. tiden til at gå på indkøb eller besøg operaen eller et museum.

Ca. kl. 12.00 mødes vi igen, og nu begynder eventyret for alvor. Manaus er porten til junglen, og vi kører ned til havnen, hvor vi går om bord på båden, der skal være vores hjem de næste dage. Båden er en typisk Amazonas båd i to etager med køkken, toilet, brusebad og soldæk. Overalt på båden er der frit udsyn til floden og naturen.

 

Fra Manaus sejler vi op ad Amazonfloden Rio Negro (den sorte flod), langs naturlige kanaler til Iranduba søen. Vi stopper ved en dejlig strand, hvor vi bader, tager solbad, læser og slapper lidt af - og får naturen ind under huden.

Flodbadning er ikke farlig. Det er en vidunderlig oplevelse. Vandet er rent og friskt, og har guiden sagt god for det, kan alle roligt hoppe i, for så er der ingen rovdyr som piranhaer, der nu heller ikke angriber mennesker. De fleste arter er vegetarer.

Aftensmaden indtages på båden, og så er der afslapning og lytning til Amazonas lyde, føler skovens charme og dens storhed.

 

Amazonas er tropisk, det er verdens største regnskov. Floden er verdens største og vandrigeste. Vandet er dejligt varmt og behageligt.

Junglen vil overraske de fleste med sit tykke lag blade i bunden og de tætte bladkroner, der dækker solen. Når man ligger i sin hængekøje, og stjernerne tændes på himlen, er det som at være i en eventyrverden.

Junglen er en oplevelse, og vi vil færdes i den uberørte natur i båd, kano og til fods. Der vil i dagene fremover være mulighed for at tage på alligatorture, fiske, se og opleve den store flod og den altomfattende grønne jungle. Der vil være mulighed for at lære og respektere det nøje gennemtænkte system, junglen i virkeligheden er. Man vil finde ud af, at det er det mest indviklede kredsløb, og at planter og dyr gensidigt påvirker og er afhængige af hinanden. Alt i junglen lever af hinanden og er tilpasset for at overleve. I virkeligheden er alt i den store skov nøje organiseret, og alt i den ånder i takt med junglen og universet.

 

4. dag - Efter morgenmad besøger vi en indianerstamme, som lever af maniok planten, fiskeri, forskellige frugttræer, gummi, brasiliansk nød, træ og andre produkter, som de udvinder fra junglen. Vi lærer noget om deres skikke, danse og levemåder, som menneskene lever under i Rio Negro.

Efter frokost sejler vi til en dejlig strand for en forfriskende svømmetur, solbader, læser og slapper lidt af.

Aftensmaden indtages om bord, mens vi sejler opstrøms ad floden.

 

Morgenmad på båden består typisk af frugt og lokal mad.

Frokost og aftensmad består som regel af lokale retter, der er tilsat et miks af eksotiske ingredienser.

 

5. dag – Efter morgenmad sejler vi igennem Anavilhanas øerne til Novo Airão delfinreservatet. Her vil vi besøge den største seværdighed, som er de flydende anløbsbroer, hvor vi ser ferskvands-delfinerne, som leger med mennesker. Vi vil fodre dem og svømme sammen med dem. Stedet bliver varetaget af en biolog.

Der vil være mulighed for at besøge den lille landsby Novo Airão, hvor man kan gå og indsnuse atmosfæren og måske gøre lidt indkøb.

Aftensmaden indtager vi om bord, mens vi sejler med strømmen mod Manaus. Vi lægger til et sted mellem Anavilhanas øerne. Her bliver der en lille overraskelse for rejsedeltagerne.

En eventyrlig og uforglemmelig dag i selskab med delfinerne og naturen.

 

6. dag – Morgenmad om bord. Og så er det tid til afslapning: læsning, svømning og solbadning ved Rio Negro.

Efter middag sejler vi med strømmen mod Manaus. Vi lægger til byerne Acajatuba og Terra Preta og besøger de lokale og lærer lidt om deres levevis og det at leve ved floden.

Om aftenen fisker vi piranhas og andre spændende fisk og så udforsker vi ”Igarapes” - de små flodbække og flodskoven med kanoer, hvor vi iagttager solnedgangen, dyrene, nattelivet, og måske får vi et glimt af krokodillerne. Når lyset rammer krokodillerne, bliver de paralyserede, og deres øjne bliver røde, hvilket gør os i stand til at se dem og fange dem med hænderne. Bagefter sætter vi dem ned i vandet igen.

Vi overnatter her. Vær vågen over for de mystiske og musikalske lyde fra skoven og den stjerneklare himmel.

 

7. dag - Efter morgenmad sejler vi med strømmen ad Negro floden mod Manaus. Der er mulighed for at se delfiner, gigantiske vandliljer, majestætiske træer og fugle.

På floden får vi et glimt af Manaus og den flydende kaj. Vi lægger til ved den lille by ”Careiro”, som er en lille typisk fiskerby og går på det lokale marked, hvor de lokale sælger deres fisk, kød, grøntsager og andre varer.

Efter frokost sejler vi ud for at se ”Vandene mødes,” som er et enestående naturfænomen. Over 6 kilometer løber de to store floder: Rio Negro (det sorte vand) og Rio Solimões (gulgrønne vand) side om side – i et skuespil uden at vandet blandes, hvilket skyldes, at floderne har forskellig temperatur og hastighed.

Aftensmad og overnatning om bord på båden.

 

8. dag – Rio Solimôes.

Morgenmad om bord og derefter navigation mod Mamori området og lodgen. Junglen og floden har nu ændret sig dramatisk. Landskabet er betagende, og vi vil formentlig se langt mere vildt liv, flere fugle, alligatorer, aber og komme til at forstå området og det økologiske system, floraen og faunaen langt bedre.

Rejsen mod lodgen er et rent eventyr, hvor alt kan ske.

Frokost om bord, hvorefter vi fra første parket på soldækket vil se majestætiske træer som brasiliansk nød og Sumaumas, fugle og lokale samfund passere forbi båden.

Om aftenen er der mulighed for at udforske floden, fiske, se alligatorer og nyde nattens lyde fra junglen.

Aftensmad og overnatning om bord på båden.

 

NB: Vejret, båden eller andre uforudsete hændelser kan medføre, at programmet må ændres i Amazonas, og afhængig af vandniveauet omkring lodgen kan turen fra Rio Solimôes komme til at foregå i små både og bus fra Manaus til lodgen. Ruten vil da være følgende: Speedbåd, der sejler os over floden til byen ”Careiro” – en lille typisk fiskerby. Fra fiskerbyen fortsætter vi ca. 40 kilometer ad den berømte Trans Amazonas vej, hvilket bringer os til ”Aracá” floden, hvor en anden speedbåd venter for at transportere os igennem ”Mamori” bassinet.

 

9. dag – Rio Solimôes og lodge.

Morgenmad om bord. Derefter sejler vi mod Wild Cabana og nye eventyr. Der er nu mulighed for at se og lære mere om floden og regnskoven.

Ankommet til Wild Cabana forlader alle båden med deres hængekøje og bliver indkvarteret i den store palmehytte Wild Cabana.

Sidst på eftermiddagen er der fisketur i en motoriseret båd, hvor vi vil forsøge at fange piranhaer og andre lokale fisk. Nyd solnedgangen og de lokale fugle, der søger nattely på de små øer, mens vi sejler tilbage til lodgen.

Aftensmaden vil blive en festmiddag tilberedt på bedste Amazonas vis med fangsten fra vores fiskeri.

Overnatning i lodge.

 

De næste dage slapper vi af, går på junglesafarier, lærer af padle en kano, tager ud og fisker, tager på alligator ture og besøger de lokale – og får junglen rigtigt ind under huden.

Fx er fiskeri på floden en unik oplevelse, hvis man er heldig at fange noget. Der er mange arter som: den gigantiske piracucù, tambaqui eller den berømte og velsmagende tucunarè. Eller alligator ture i mørket med lommelygter er en storslået og eventyrlig oplevelse. Det er bare med at nyde kontakten med junglen.

 

10. dag – Tidligt om morgenen forlader vi lodgen for en solopgangsekspedition, ser den forunderlige transformation af Tucunaré flodens mørke vand til et spejl af lys og lyden af vågne fugle, hvor hejrekolonierne og skarv kan transformere landskabet til et fantastisk show, når de forlader deres bo for en ny dag.

Kl. 9.00 efter morgenmad sejler vi i kano ud for at lære noget omkring ”Caboclos,” – en slags efterkommere af indianerne. Det er et kendetegn for Amazonas, at man overalt ser det indianske blod iblandet fx den hvide race. Denne blanding kaldes ”Caboclos.”

Frokost om bord på båden.

Kl. 15.00 afgang i en motoriseret kano, hvor vi denne gang besøger flodområdet ”Inlets,” der er små vige, samt introduktion til forskellige økosystemer og den rige bio nedbrydning i junglen.

Aftensmad om bord på båden.

 

11. dag – Efter dage med tilvænning til floden og junglen tager vi nu en hel og eventyrlig dag ind i regnskoven. Efter morgenmad er der afgang enten gående eller i kano med motor, indtil vi når et passende sted, hvor vi kan komme ind i junglen. Guiden vil lede os igennem junglen på en travetur, hvor vi lærer om den lokale flora og fauna, med stærk vægt på den biologiske nedbrydelighed.

Dagen byder på korte ture og instruktion i jungleoverlevelse. Vi lærer mere om junglen, hvordan den hjælper menneskeheden med medicinske planter, mad, frisk vand, frugt og endog diverse produkter som piber, røgelse og olier m.m. Der vil være mulighed for dristigt at plukke sine egne typiske lokale frugter som Brail nødder, cupuacu og acai – og smage på nogle af de produkter, som man kan overleve på i junglen.

Til frokost finder vi et behageligt sted, hvor vi spiser en bagt fisk, som vi måske selv har fanget med maniok og friske grøntsager. Sent eftermiddag retur til lodgen for aftensmad.

Om aftenen hviler vi ud i hængekøjerne i lodgen på den traditionelle indianske måde.

 

12. dag – Lodge og Rio Solimôes. Efter morgenmaden er formiddagen til fri afbenyttelse og til at pakke.

Efter frokost må vi retur til båden og sejle tilbage til Rio Solimôes og Manaus. Nyd regnskoven og floden og se på alle fuglene, mens båden glider igennem Amazonejunglens charme og storhed, som desværre er vores næstsidste mulighed for at opleve dette storslåede rige.

Aftensmad og overnatning på båden.

 

13. dag – Manaus: Tidligt om morgenen sejler vi ind til et indiansk marked. Vi går en tur i regnskoven til en lille sø og ser de gigantiske Victoria vandliljer.

Frokost om bord og tid til lidt afslapning, mens vi sejler tilbage til Manaus. Her siger vi farvel til Amazonas junglen, floden og besætningen.

Afgang fra Manaus til Foz de Iguacú.

 

Selve dagene i Amazonas er som nævnt et rent eventyr med aktiviteter som jungle trekking, besøg hos lokale, fisketure, delfiner, kanoture ind i den oversvømmede skov, fotosafarier, overlevelseskursus, badning og afslapning m.m.

Hvor meget man vil se og opleve i Amazonas afhænger meget af en selv, hvor stille, vågen og refleksiv man er. Endvidere er der stort set en eller flere guider til ens rådighed hele tiden.

 

Alle turene i Amazonas sker kun med vores lille gruppe, der tillader og sætter et mere personligt præg på udflugterne.

 

Dag 14 – 18: Foz de Igaucú og Rio de Janiero.

14. dag – Vi er ankommet til Foz de Igaucu. Vi bor inde i byen, og kører ud til vandfaldene, der denne dag opleves fra den Argentinske side. Selve vandfaldet ligger i trekanten mellem Brasilien, Argentina og Paraguay, hvilket giver os muligheden for at opleve et andet sydamerikansk land.

Vi går eller kører i den store naturpark på over 170.000 hektarer ud til vandfaldene. Her er der mulighed for at gå rundt på egen hånd og fx gå helt ud til Djævlens gab. Endvidere vil der være mulighed for at sejle ind til vandfaldene. En uendelig smuk tur. Heldagstur (Tilvalg.)

 

15. dag – Dagen bruger vi på at opleve vandfaldet fra den Brasilianske side. Vandfaldene er verdens største, og et af verdens vidundere. Det er 4 gange større end Niagara, og de er en enestående og ubeskrivelig oplevelse. Der er 272 individuelle fald over en strækning på næsten 3 km. Faldene styrter 72 meter ned og får jorden til at ryste.

For dem, der har lyst, vil der være mulighed for helikopter tur hen over faldene eller en sejltur op mod Djævlens gab.

Afgang Foz de Igaucu.

 

16. dag- Vi er ankommet til Rio de Janeiro den sagnomspundne og smukke by, som taler til hjertet og sanserne. Byen er frodig, grøn og uimodståelig med sine livsglade indbyggere, smukke strande og det vidunderlige brasilianske køkken. Alt sammen i en stor cocktail af moderne kosmopolitisk byliv - iblandet den gamle hovedstad, - hvor man overalt oplever, at rig og fattig lever side om side i en stor farvet mangfoldighed.

 

Vi besøger Corcovado bjerget (710 meter højt) med Kristus- statuen med den fantastiske udsigt, samt den 396 meter høje Pão de Acucar (sukkertoppen) granitklippe, der giver et enestående syn ind mod Rio. (Tilvalg.)

Derefter går vi på sightseeing på Copacabana stranden, oplever strandlivet, sidder på en fortovscafe og går på shopping.

 

17. dag – Vi tager på bytur, besøger det centrale og historiske Rio med katedralen og går i de gamle gader og på markedet m.m. (Tilvalg).

Aften: Afslutningsfest. Middag på Churrascaria restaurant - og derefter sambashow. (Tilvalg).

 

18. dag – Dagen til fri disposition og eventyr i Rio de Janeiro. Gå evt. på indkøb i gaderne bag Copacabana stranden, eller tager på besøg i den verdensberømte botaniske have eller et af de mange museer i Rio. Mulighederne er mangfoldige – og jeg er gerne behjælpelig.

Aften: Vi siger farvel til Rio de Janeiro og Brasilien, og rejser tilbage til Danmark.

 

19. dag – Ankomst Danmark. Nu er tiden desværre kommet til at sige farvel eller måske på gensyn til hinanden efter en storslået, smuk og eventyrlig rejse.

 

Medbring: Tøj der er komfortabelt, gerne sommertøj, badetøj, sololie, solhat, lange bukser, regntøj, sandaler og tennissko, insektbeskyttelse, let sovepose eller lagen til at sove i, bøger, musik samt kamera, blitz og plastikposer til beskyttelse af kamera.

 

Indkøb: Sommertøj og evt. fiskegrej kan købes noget billigere i Manaus end i Danmark. Manaus er toldfrit område, og priserne ligger lidt under de danske.

De sidste indkøb af tøj og andet kan gøres i Rio de Janeiro.

 

Tips i junglen: Vær så stille som muligt og bær ikke farverigt tøj, da man derved risikerer at skræmme dyrene og på den måde se mindre vildt.

Endvidere, når man besøger lokale, indianerne eller de små byer, er det vigtig at respektere menneskene og de lokale traditioner. Husk at man er gæsten.

 

Vaccination: Amazonas er gul feber og malariaområde. Gul feber vaccination er tilrådeligt. Planlæg vaccinationen i god tid, da vaccinen kun er effektiv efter 10 dage. Tjek med lægen om du skal tage malaria piller. Hvis det er tilfældet, skal du starte med pillerne før afrejsen til Brasilien.

 

Information: Cirka en måned før afrejse vil alle rejsedeltagerne modtage yderligere information og vejledning om bagage, rejsen og opholdet i Amazonas og Brasilien.

 

Prisen inkluderer:

Flyrejse København – Rio de Janeiro t/r med SAS og TAM samt 3 indenrigsflyvninger:

A. Rio de Janeiro – Manaus. B. Manaus – Foz de Iguacu. C. Foz de Iguacu – Rio de Janeiro. Inkl. alle transfers lufthavn/hotel t/r og flyskatter og afgifter.

 

I Amazonas: 11 dages spektakulær og eventyrlig cruise på Amazonfloden og ophold i lodgen i junglen, som beskrevet i programmet. Eventyret starter med en overnatning i Manaus.

A: Indkvartering på et simpelt turisthotel i Manaus, hvor der forefindes TV, telefon og badeværelse på hvert værelse. Hotellet ligger nær operahuset. Inkl. morgenmad og gåtur rundt i Manaus med dansk guide.

B: Indkvartering på en typisk Amazonbåd, hvor du bor og sover på øverste dæk i hængekøje. På båden forefindes to toiletter med bad, hvor skiftning af tøj også finder sted. Måltiderne indtages skiftevis på øverste dæk eller nederste dæk.

C: Indkvartering i jungle lodgen, som er en af de bedste i området langt inde i junglen. Som på båden sover vi i hængekøjer i et stort rum med udsigt til junglen. I lodgen er der endvidere køkken, spisesal og to flisebadeværelser, og en stor udendørs terrasse under junglens træer med udsigt til floden.
 

I Amazonas er alle måltider inkl. Dvs. morgenmad, frokost og aftensmad, samt mineralvand på båden og i jungle lodgen.

I Amazonas foregår overnatning i hængekøje på båden og i lodgen. Amazonas hængekøjerne er store og komfortable. Guiden vil lære os, hvordan man sover i den.

Alle aktiviteter som beskrevet i programmet samt både brasiliansk og dansk guide.

 

I Foz de Iguacu: 2 nætter på hotel Continental Inn Foz (3 + stjernet hotel), der ligger i Foz by.

Værelserne indeholder kabel-tv, aircondition, sikkerhedsboks, minibar og internetforbindelse.

Hotellet har på fællesarealet; stor swimming pool, sauna, fitness rum, lounge, bar, restaurant og reception med 24 timers åbningstid.

Inkl. morgenmad og dansk guide.

 

I Rio de Janeiro: 3 nætter på hotel, som ligger nær Copacabanas strandpromenade – lige ud til vandet og yderst tæt på Lido, der har et levende og meget farverigt natteliv.

Inkl. morgenmad og dansk guide.

 

Prisen inkluderer ikke:

Tilvalg af udflugter, som betales i real.

Rejse- og sygeforsikring.

Afbestillingsforsikring.

Øvrige måltider og drikkevarer.

Drikkepenge.

 

Medarrangør og rejseleder er Julien Andersen, som har stor erfaring i ophold i junglen: ”Det er mit mål på rejsen, at alle skal have trygge, unikke og storslåede oplevelser både i Amazonas, Foz de Iguacú og i den mirakuløse og utrolige smukke by Rio de Janeiro.”

Glæd dig til en rejse, der er eventyrlig og i absolut særklasse både i junglen, Foz de Iguacú og i Rio de Janeiro.

Kr. pr. person i delt dobbeltværelse.

Tilmelding til

 

Obs: Det er et krav, at rejsedeltageren har en gældende syge/rejseforsikring.

Frivilligt: Afbestilling forsikring: 485,-kr.

 

*Prisen er vejledende.

Ret til ændringer forbeholdes.

Gebyr/produktansvar iflg. EU/Rejsegarantifonden. 

bottom of page